Ердоган заявив про загрозу з боку Ізраїлю

Головна Сторінка » Ердоган заявив про загрозу з боку Ізраїлю

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Ізраїль у геноциді в Газі та попередив про наслідки операції в Лівані.

Він припустив імовірність того, що наступною метою атак можуть стати турецькі землі, пише TRT. Президент Туреччини виступив із різкою пересторогою на адресу Ізраїлю на церемонії відкриття 3-го законодавчого року 28-го скликання Великих національних зборів (парламенту).

“Скажу відкрито: після Палестини та Лівану землі нашої батьківщини стануть тим місцем, на яке зверне свій погляд ізраїльська адміністрація, оперуючи оманливою ідеєю землі обітованої. Окупація, терор та агресія вже біля нашого порога. Перед нами не держава, пов’язана законом, а банда вбивць, яка живиться кров’ю та розжиріла від окупації”, – заявив Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тель-Авіві влаштували теракт: багато загиблих і поранених

Ердоган також звинуватив Ізраїль у спробах поширити конфлікт. Водночас він наголосив на готовності Туреччини протистояти загрозам.

“Ізраїль здійснює геноцид у Газі та терористичні атаки в Лівані, одночасно намагаючись усілякими провокаціями втягнути у свій вогонь країни регіону. Агресія Ізраїлю торкається і Туреччини. Ми протистоятимемо цьому державному тероризму всіма доступними засобами заради нашої батьківщини, нашого народу та нашої незалежності”, – зазначив глава Туреччини.

Ізраїль у ніч проти 1 жовтня розпочав наземні рейди на півдні Лівану. Проводять їх у рамках операції “Північні стріли”, спрямованої проти сил Хезболли, повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Там зазначили, що сили ЦАХАЛ розпочали “обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди” проти терористичних цілей Хезболли в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Вночі 2 жовтня Армія оборони Ізраїлю вдарила по столиці Лівану Бейруту.