Понад 4 тис. обстрілів за добу – Генштаб повідомив про ситуацію на передовій

Головна Сторінка » Понад 4 тис. обстрілів за добу – Генштаб повідомив про ситуацію на передовій

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулось 142 бойових зіткнення.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари із застосуванням трьох ракет. А також 67 авіаційних ударів, зокрема скинув 135 керованих авіабомб. Про це вранці 4 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім цього, ворог здійснив більше чотирьох тисяч обстрілів, з них 105 із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1585 дронів-камікадзе.

Водночас ракетні війська та артилерія ЗСУ завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено два склади пально-мастильних матеріалів, артилерійську систему, засіб ППО та станцію радіоелектронної боротьби РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог просунувся в районах чотирьох населених пунктів Донеччини – аналітики показали карти

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив наступальні та штурмові дії в районах Стариці та Вовчанська.

Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла 11. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Синьківки, Курилівки, Піщаного, Вишневого, Петропавлівки та Першотравневого.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 13 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське, Дружелюбівка, Греківка та Дронівка.

Одну атаку неподалік Спірного відбито Силами оборони на Сіверському напрямку.

Шість спроб загарбників просунутись уперед поблизу Часового Яру, Андріївки, Білої Гори та Ступочок українські воїни зупинили на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації – бив КАБами у районі Часового Яру.

Авіація агресора завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка, Дружба та Клебан-Бик на Торецькому напрямку, до того ж ворог дев’ять разів намагався просунутися вперед у районі Торецька, Дачного та Неліпівки.

За минулу добу 30 атак відбито українськими захисниками на Покровському напрямку. Ворог намагався просунутись неподалік Сухої Балки, Гірника, Променя, Новоторецького та Крутого Яру. Основні ж зусилля загарбники зосереджували в районах Миколаївки та Селидового, де відбулось відповідно дев’ять та сім боєзіткнень. Крім того, бомбардували Мирноград, Білицьке та Селидове, скинувши сім керованих авіабомб.

Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового, Воздвиженки, Антонівки та Катеринівки окупанти 23 рази намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Три атаки противника зупинено українськими оборонцями в районі Богоявленки та одну – поблизу Максимівки, що на Времівському напрямку.

На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі намагались просунутись в районах Кам’янського та Новоданилівки.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.

“Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку. За минулу добу ворог завдав по своїй же території один ракетний та чотирнадцять авіаударів, застосувавши 30 керованих авіабомб. Окрім того, ворог здійснив майже 300 обстрілів.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 4 жовтня склали 657 940 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1230 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 15 танків, 31 бойову броньовану машину та 59 артилерійських систем.