США відреагували на військові навчання Китаю біля Тайваню

Головна Сторінка » США відреагували на військові навчання Китаю біля Тайваню

Сполучені Штати Америки висловили серйозну стурбованість у зв’язку з військовими навчаннями Народно-визвольної армії Китаю в Тайванській протоці та навколо Тайваню.

Такі дії загрожують ескалацією в регіоні, заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

“Ми закликаємо КНР діяти стримано та уникати будь-яких подальших дій, які можуть підірвати мир та стабільність у Тайванській протоці, а також загалом у регіоні, що має важливе значення для регіонального миру та процвітання та є предметом міжнародного занепокоєння”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР привела сили на кордоні з Кореєю у повну бойову готовність

Вашингтон підкреслює, що США уважно стежать за діями КНР та здійснюють координацію із союзниками та партнерами.

“Сполучені Штати залишаються відданими своїй давній політиці єдиного Китаю, керуючись законом про відносини з Тайванем, трьома спільними комюніке та шістьма гарантіями”, – додав Міллер.

Китай 14 жовтня розпочав нові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами.

Китайські військові проводитимуть маневри у Тайванській протоці, північній, південній та східній частинах острова, тобто з усіх сторін навколо Тайваню. Про терміни цих тренувань в оборонному відомстві не кажуть. Метою навчань є перевірка спільних бойових можливостей військ командування та їхньої готовності до виконання завдань за призначенням.

Згідно з загальним сценарієм навчань, НВАК відпрацьовує реагування на наближення кораблів і літаків противника до острова Тайвань із різних напрямків.

Серед головних питань відпрацьовуватимуться бойове патрулювання морського і повітряного простору навколо острова, встановлення блокади його ключових портів і районів та штурм морських і наземних цілей.