Російський флот не впливає на перебіг бойових дій – речник ВМС Збройних сил України

Головна Сторінка » Російський флот не впливає на перебіг бойових дій – речник ВМС Збройних сил України

Російський флот втратив здатність впливати на перебіг бойових дій.

Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

“Який би не був ступінь готовності та кількість одиниць (російського флоту. – Gazeta.ua) вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи, що деякі одиниці могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть дати ради навіть тим одиницям, що у них залишаються у Чорноморському флоті, який фактично паралізований в азово-чорноморському регіоні”, – сказав Плетенчук.

“Що стосується інших акваторій, як, наприклад, Середземномор’я, то звідти вони сюди так само не можуть потрапити. Що стосується Каспію, з яким нас з’єднує канал, то вони його для цього сполучення не використовують”, – сказав речник ВМС ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ показали супутниковий знімок палаючого російського арсеналу

“Вони (росіяни. – Gazeta.ua) себе вважають потужною морською державою, але у будь-якому разі вони технологічно відстають від країн НАТО, і їхній рівень боєготовності ми бачили у нашому Чорному морі й відповідно рівень тактики й стратегії теж. Тому грати м’язами можна, але реальні бойові дії розставляють все по своїх місцях, і картина виявляється трошки інакшою”, – сказав Дмитро Плетенчук.

За останній рік значно зросла частота ударів України по флоту російських окупантів у Криму та ефективність цих ударів. З лютого 2022 року по червень 2024-го українські сили пошкодили або знищили 26 російських суден у Чорноморському регіоні, повідомляло у липні Міністерство оборони Великої Британії.

Цього місяця внаслідок успішної операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України було виведено з ладу тральщик балтійського флоту РФ “Алєксандр Обухов”.