США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю

Головна Сторінка » США відреагували на підрив доріг між Північною та Південною Кореєю

Після того, як Пхеньян підірвав дороги, які зв’язували КНДР із Південною Кореєю, США звернулися до країни з проханням припинити дії, що збільшують ризик конфлікту.

КНДР мають повернутися до дипломатії та припинити підвищувати напруженість, заявив представник Держдепартаменту США Метью Міллер. За його словами, США уважно стежать за ситуацією в КНДР у тісній координації із Південною Кореєю.

“Ми продовжуємо закликати КНДР знизити напруженість і припинити будь-які дії, які можуть збільшити ризик конфлікту. Ми також заохочуємо КНДР повернутися до діалогу та дипломатії”, – наголосив Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін використовує КНДР, аби компенсувати мобілізацію в РФ

Також він прокоментував останні звинувачення Північної Кореї щодо нібито вторгнення південнокорейського безпілотника до Пхеньяна.

“Що стосується дій КНДР, ми бачимо, що вона продовжує робити кроки, які підвищують напруженість. Ми й надалі закликатимемо їх обрати інший шлях, знизити напруженість і припинити будь-які дії, що можуть збільшити ризик конфлікту”, – додав представник Держдепу.

КНДР здійснила свої плани та підірвала зі свого боку дороги, які зʼєднують країну з Південною Кореєю. Після цього Об’єднаний комітет начальників штабів заявив, що посилив спостереження і готовність до дій.

Напередодні з′явилося повідомлення, що КНДР готується підірвати дороги, які з’єднують Північну Корею з Південною Кореєю. Військові виявили, що КНДР встановлює покриття вздовж доріг, щоб підготуватися до вибухів.

Водночас Південна Корея заявила, що не піде на провокацію і дасть рішучу відповідь.