США передають Україні далекобійну зброю – Зеленський після розмови з Байденом

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Зеленський подякував Байдену, обом партіям Конгресу та американському народу за оголошений сьогодні оборонний пакет на суму $425 млн, до якого увійшли нові системи протиповітряної оборони й далекобійне озброєння. Про це президент України повідомив у середу.

“Лідерство президента Байдена в об’єднанні світу та міцна двопартійна підтримка Америки мали вирішальне значення та допомогли Україні вистояти й захистити нашу незалежність”, – заявив Зеленський.

Президент України запропонував президенту США розглянути можливість розвитку спільного виробництва зброї.

Також лідери країн обговорили важливість додаткових тренувань для українських воїнів.

“Окрему увагу приділили майбутньому онлайн-засіданню Української оборонної контактної групи, формату Рамштайн. Поінформував президента Байдена про своє сьогоднішнє звернення до українського парламенту, під час якого план перемоги отримав тверду підтримку всіх парламентських партій та груп. Завтра представлю його нашим партнерам із ЄС на засіданні Ради Європи”, – заявив Зеленський.

“Продовжуємо працювати з партнерами над втіленням формули миру. Дякуємо США за готовність допомогти Україні зміцнити позиції, щоб примусити Росію до доброчесної дипломатії”, – сказав президент України.

26 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом США Джозефом Байденом у Білому домі і представив йому план перемоги.