Якщо партнери не підтримають план перемоги, то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою – Зеленський

Якщо партнери не підтримають план перемоги, то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою – Зеленський

Якщо партнери не підтримають його план перемоги, то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою.

“У плані є і зброя, і запрошення до НАТО, і економічне посилення, яке дасть визначеність, що в Україні будуть інвестиції, та що її ресурси будуть захищені і не діставатимуться Росії або їх союзникам”, – заявив президент Володимир Зеленський під час брифінгу у Брюсселі після участі у засіданні Євроради, де він представив план перемоги, пише Gazeta.ua.

“Якщо не дадуть, нам буде дуже складно. Це буде привілей від світу до Росії. Слабкість України – це сила для Росії. І я думаю, це буде великою помилкою”, – зазначив президент.

Він також зауважив, що запрошення до НАТО, а також пакет стримування, пакет далекобійної зброї – ми можемо все це мати превентивно.

“Це ще не членство у НАТО, це запрошення. Але це ознака, що ми там будемо, що Україна не наодинці”, – наголосив Зеленський.

На саміті ЄС у четвер 18 партнерів коментували його план перемоги, додав лідер держави.

Україна приєднається до НАТО як його 33-й або 34-й член у майбутньому. Про це заявив генсек Альянса Марк Рютте.

“На цей момент виглядає, що Україна буде 33-м членом. Але, можливо, перед ними вирине хтось інший. Але Україна буде членом НАТО у майбутньому. Це те, що ми вирішили у Вашингтоні. Тож питання зараз – про хронологію”, – сказав він.