Знищив понад пів тисячі загарбників: на фронті загинув один з найкращих пілотів дронів

Знищив понад пів тисячі загарбників: на фронті загинув один з найкращих пілотів дронів

На фронті 18 жовтня загинув боєць 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша молодший сержант Віктор Стельмах з позивним “Саба”.

Військового 1995 року народження вважали одним з найкращих операторів БПЛА. Про це йдеться у повідомленні бригади у Facebook.

“Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав літати на дронах. Стояв біля витоків створення підрозділу “Шершні Довбуша”. Став кращим у своїй справі, навчав інших. Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку Росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів. А вчора його не стало”, – йдеться у повідомленні.

Командир “Саби” Андрій Оністрат уточнив, що боєць родом з Рівненщини, на фронті особисто знищив понад пів тисячі російських загарбників.

“Ми разом задумали і реалізували “Шершні Довбуша”. Він навчив величезну кількість пілотів. Завжди, коли я представляв його комусь, казав – якби всі воювали як “Саба” ми б війну вже давно виграли”, – зазначив Оністрат.

Василь Особа, зять мовознавиці Ірини Фаріон, яку вбили 19 липня, загинув на фронті.

Колишній народний депутат Олег Тягнибок повідомив, що Василь Особа загинув у бою на Сіверському напрямку. Він захищав Україну у 4-му батальйоні “Сила Свободи” бригади швидкого реагування НГУ “Рубіж”.