У Росії дрони атакували завод, що виробляє вибухівку

Вночі проти 20 жовтня у Дзержинську Нижньогородської області РФ пролунали вибухи.

Дрони атакували місцевий “Завод імені Свердлова”, що виробляє вибухові речовини. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Після потужних вибухів у районі заводу здійнявся білий дим. За даними очевидців, перші вибухи пролунали у місті близько 3:30. Загалом було чути приблизно 10 вибухів з інтервалами у кілька хвилин. Також були звуки стрілянини та автоматних черг.

Завод у Дзержинську є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості. А також перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

Підприємство внесено до санкційного списку України “за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України”.

Одразу в кількох областях Росії у ніч проти 20 жовтня пролунали вибухи. Місцеві органи влади заявили про атаку безпілотників.

Через “масовану” атаку дронів ППО працювала у Липецькій, Тульській, Рязанській, Орловській, Іванівській, Курській, Калузькій та Московській областях.