У 12-ти областях збивали російські дрони: деталі нічної атаки

Вночі проти 20 жовтня росіяни вчергове атакували Україну балістичними ракетами із території Криму та ударними БпЛА типу Shahed.

Ворог також випустив дрони невстановленого типу із районів Єйська та Приморсько-Ахтарська (РФ). Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Загалом радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 51 повітряної цілі: 49-ти ворожих безпілотників та двох балістичних ракет “Іскандер-М”.

“Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 10.00 в результаті протиповітряного бою підтверджено збиття 31 ворожого БпЛА у Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Львівській, Одеській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Київській, Миколаївській, Дніпропетровській та Донецькій областях.

“13 російських безпілотників локаційно втрачено, інформація щодо збиття або падіння уточнюється та оновлюється. Два ворожих БпЛА полетіли у напрямку Білорусі”, – зазначили у Повітряних силах.

На Київ вночі проти 20 жовтня безпілотники запустили з південного та північно-східного напрямків. Баражуючі боєприпаси заходили на столицю кількома хвилями.

Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася двічі і сумарно тривала близько трьох годин. Приблизно десяток російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знешкоджені на підступах та на території столиці.