Гроші і російський паспорт: провели обшуки у керівниці Миколаївського обласного МСЕК

Гроші і російський паспорт: провели обшуки у керівниці Миколаївського обласного МСЕК

У керівниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи понад $450 тис.

Також виявили російський паспорт її сина та колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами, пише СБУ

“Служба безпеки викрила керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської облради на корупційних схемах для ухилянтів”, – йдеться у повідомленні.

Більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна-медика, в якого СБУ виявила також російський паспорт. Він нібито оформив його у колишньому генконсульстві рф в Одесі до початку повномасштабної війни.

Для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири.

За даними слідства, протягом 2015-2023 років вона зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму трохи більш як 2 млн грн.

Також 2023 року посадовиця оформила собі та сину другу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

На підставі отриманих матеріалів вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

У кошторисах Миколаївської ОВА завищені ціни практично на всі будматеріали для зведення фортифікаційних споруд. Це саме та корупція, яка вбиває, адже на ті самі гроші можна було захистити більше територій і людей. Про це заявив журналіст-розслідувач, співзасновник проєкту “Наші гроші” Юрій Ніколов.