Південна Корея може стати потужним супротивником Росії: Bild

Південна Корея може стати потужним супротивником Росії: Bild

Для Володимира Путіна вимальовується жахливий сценарій: Південна Корея, яка до цього моменту підтримувала Україну лише гуманітарною допомогою та касками, може радикально змінити свою позицію у відповідь на участь Північної Кореї у війні. Якщо Сеул вирішить відправити зброю Україні, це може значно змінити розклад сил на полі бою.

Південна Корея, хоч і є маленькою країною за розмірами (лише трохи більша за Австрію), має одну з найпотужніших армій світу, з приблизно 3,6 млн військовослужбовців, з яких 500 000 є активними, а ще 3,1 млн перебувають у резерві, пише оглядач Bild Альберт Лінк. Важливо, що корейська армія оснащена зброєю стандартів НАТО, а їхній оборонно-промисловий комплекс активно розвивається. До 2027 року Південна Корея планує стати четвертим за величиною експортером зброї у світі.

Експерти вважають, що якщо Південна Корея вирішить підтримати Україну зброєю, це може мати величезний вплив на хід війни, значно підвищивши оборонні та наступальні можливості української армії. Такий розвиток подій стане серйозною проблемою для Кремля, який вже стикається з труднощами на фронті.