Балашова затримали після бійки зі слідчим

Балашова затримали після бійки зі слідчим

Лідера партії “5.10”, колишнього народного депутата Верховної Ради третього скликання Геннадія Балашова затримали після бійки зі слідчим.

Про це повідомив його адвокат Ігор Черезов.

“Геннадія Балашова викликали за повісткою до дізнавача нібито для вручення підозри у новому кримінальному провадженні. Коли ми прийшли у відділок поліції, дізнавач провів Балашова і нас, його захисників, в актову залу, де в урочистій обстановці повідомив, що підозра ще не підписана прокурором і нам нема чого вручати. В цей час у залі з’явився відомий “слідчий” Кавун і запропонував отримати ще одне клопотання, але по іншій справі, точно так, як це було з врученням повістки під РВВС податковим поліцейським. Приходимо в одній справі – отримуємо документи по іншому провадженню”, – йдеться у повідомленні.

За словами адвоката, це було клопотання по справі, яке вже пройшло апеляцію.

“Геннадій Вікторович безуспішно намагався пояснити Кавуну, що він не є підозрюваним, і це встановлено судами двох інстанцій. Під час спілкування виникла перепалка, яка переросла в бійку. Балашов отримав травми, його затримали”, – додав він.

Черезов зазначив, що наразі Балашов перебуває у слідчому ізоляторі.

За його словами, найімовірніше, сьогодні йому буде вручено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

“Чи відпустять його до розгляду запобіжного заходу – поки невідомо”, – додав адвокат.

Він також показав відео бійки та зазначив, що поліцейські продали його одному з інтернет-ресурсів.