Правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях КП “Київкомунсервіс” і підрядних компаній

Правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях КП “Київкомунсервіс” і підрядних компаній

Правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях “Київкомунсервісу” та підрядних компаній у рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів під час надання послуг із вивезення твердих побутових відходів.

Про це повідомляється у телеграм-каналі відомства.

“Згідно з матеріалами слідства, посадові особи КМДА і КП “Київкомунсервіс” запровадили протиправний механізм із заволодіння бюджетними коштами шляхом ненадання або часткового надання послуг із вивезення твердих побутових відходів. Так, частково вивезення твердих побутових відходів здійснювалося з використанням ресурсів КП “Київкомунсервіс”, однак документально надання таких послуг оформлювалося з залученням підрядних організацій, підконтрольних одному з депутатів Київської міської ради», – йдеться у повідомленні.

Унаслідок цього на рахунки підрядних компаній безпідставно переказувалися бюджетні кошти за послуги, які вони фактично не надавали. Крім того, було встановлено, що зазначені компанії здійснювали несанкціоноване вивезення відходів на закритий полігон твердих побутових відходів, що завдає значної шкоди екологічному стану Києва.