США закликали Росію припинити агресію проти України: “Ми підтримуємо український народ”

США закликали Росію припинити агресію проти України: “Ми підтримуємо український народ”

У День пам’яті захисників України США закликали Росію припинити агресію проти нашої країни.
Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні в соціальній мережі “Фейсбук”.

“У День пам’яті захисників України ми згадуємо всіх, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми підтримуємо народ України і закликаємо Росію припинити агресію проти України”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 29 серпня, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Згідно з указом президента від 23 серпня 2019 року “на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві” в Україні запроваджено день пам’яті захисників України.

24-25 серпня батальйони МВС України “Дніпро-1”, “Миротворець”, “Світязь”, “Херсон”, “Івано-Франківськ”, Нацгвардії “Донбас” і сили сектора “Б” потрапили в оточення російсько-окупаційних військ.

За офіційними даними, під час Иловайской операції – 366 українських вояків загинули, 429 – отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 – потрапили в плен.