Повінь у Нью-Йорку: через ураган “Іда” оголошено надзвичайний стан

Повінь у Нью-Йорку: через ураган “Іда” оголошено надзвичайний стан

Залишки урагану Іда призводять до рясних опадів та повені на східному узбережжі США. У Нью -Джерсі стався смерч. У штаті Пенсільванія та Делавер були оголошені попередження про смерч.

Мер Нью -Йорка Де Блазіо оголосив надзвичайний стан. Він говорить про історичні погодні умови з рекордною кількістю опадів. У Нью -Джерсі також оголошено надзвичайний стан.

У місті станції метро затоплені, а потяги метро застрягли між станціями. Влада Нью -Йорка оголосила попередження про швидку повінь.

Мережа нью -йоркського метрополітену каже, що пасажири, які застрягли в метро, ​​повинні залишатися у вагоні – це найбезпечніше місце, якщо машиніст не скаже інше.

У Нью -Джерсі був затоплений аеропорт Ньюарка, внаслідок чого всі рейси були припинені. Десятки тисяч людей залишились без електроенергії в кількох штатах. 114 000 домогосподарств у Пенсільванії не мають електроенергії, 78 000 у Нью -Джерсі та 30 000 у Нью -Йорку.

У неділю на Луїзіану, на півдні США, обрушився ураган “Іда”. Там ураган завдав значної шкоди, серед іншого, зруйнйвав електромережі. Сотні тисяч жителів штату досі залишаються без електроенергії. Ремонтні роботи, ймовірно, триватимуть тижнями. Кількість загиблих від Іди наразі становить шість осіб.

Ураган перемістився з Луїзіани на північ, тепер ослабши до тропічної бурі. Залишки Іди досягли північно-східного узбережжя США.