“Жертва боїться, думає, що справу замнуть”: нові подробиці про підлітків з Рівного, які напали з ножем на жінку

“Жертва боїться, думає, що справу замнуть”: нові подробиці про підлітків з Рівного, які напали з ножем на жінку

Один із братів, які напали з ножем на жінку в Рівному, перебуває під домашнім арештом: що відомо

Нещодавно у місті Рівному відбулась резонансна подія, яка сколихнула не лише весь регіон, а й інші області України. Двоє 15-річних хлопців-близнюків напали посеред вулиці на перехожу. Один із них – чотири рази вдарив жінку ножем, цілячись у шию та спину. Напад зафіксували камери спостереження. Перехожа отримала серйозні поранення, її ушпиталили. Одного з хлопців взяли під варту й обрали запобіжний захід.

Жінку, яку 31-го серпня порізав ножем 15-річний житель міста Рівного, виписали додому. Вона почувається краще фізично, проте продовжує боятись і нервувати після нападу.

За час перебування в лікарні постраждала відмовлялась спілкуватись із журналістами. Жінка була в шоці після раптового нападу на вулиці, до неї приходив лише чоловік. Лікарі наголошували, що психічний стан постраждалої – важкий.

З самого початку обговорення події в мережі – рівняни ведуть мову про те, що юнаки можуть уникнути кари за злочин. Адже хлопці – сини знаних у місті лікарів. Матір близнюків працює в Рівному неврологом, батько – знаний травматолог. Багато хто, коментуючи публікації про напад зазначав – хлопці, вчинивши злочин, поводяться так, ніби не бояться поплатитись за нього.

“Ну якщо вони на таке йшли я думаю були впевнені що батьки їх відмажуть”, – пишуть у коментарях.

За словами рівненського журналіста Присяжнюка – ані батько, ані мати близнюків не висловились щодо нападу на перехожу, який вчинили їхні діти.

“Батьки ніяк не коментують”, – наголосив Присяжнюк.

Нагадаємо, що брати професійно займались кікбоксингом. Мали успіхи у змаганнях. За неперевіреною інформацією, не так давно батьки забрали дітей зі спорту.

Одному з братів вручили підозру, суд обрав йому запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Він знаходиться вдома зі спеціальним електронним пристроєм.

“Зараз на юнака одягнули електронний засіб контролю, він знаходиться вдома. Йому не можна покидати помешкання – якщо юнак залишить квартиру – браслет почне реагувати, в поліції це помітять”, – розповіли в поліції Рівненщини.

Щодо можливих причин нападу на незнайому людину – у поліції наголосили, що перевіряють різні версії. Найбільш імовірною лишається вплив фільмів, у яких присутні сцени насильства.

“Наскільки мені відомо, ці близнюки не перебували в жодних групах. Коли ми переглянули їхні сторінки в інтернеті – нічого такого не виявили. Єдине, що могло на них повпливати – перегляд дорослих жорстоких фільмів. Нібито попередньо, коли їх затримали – вони так повідомили. Чи внесли ці відомості в протокол – у пресслужби такої інформації немає”, – розповіли у поліції Рівненщини.

Щодо психіатричної експертизи, яку мали призначити хлопцеві – у поліції повідомили, що вона ще не відбулась. Перевірка на те, чи психічний стан нападника відповідає нормі – відбудеться згодом.

“Юнака мають помістити в лікарню – орієнтовно така експертиза триватиме близько місяця”, – розповіли в поліції.

Нагадаємо, що саме питання визначення психічного стану хлопця – збурило широке обговорення в мережі. Адже за інформацією інсайдерів, матір близнюків – лікарка-невролог. Тож багато користувачів мережі побоюються, що результати перевірки можуть бути неправдивими.

Попри те, що поліція не підтверджує версії впливу на поведінку близнюків певних груп у мережі – рівненський журналіст Михайло Присяжнюк підтвердив – у місті з самого нападу про це перемовляються.

“Такі чутки дійсно є, але офіційного підтвердження немає цього”, – повідомив він.

Другий брат-близнюк, який супроводжував нападника під час скоєння злочину – зараз фігурує у справі як свідок. У поліції раніше заявляли, що поки що триває розслідування. За його результатами, стане зрозуміло, чи причетний другий брат до злочину. Поки що нападнику “світить”, згідно статті, за якою відкрили кримінальне провадження – від 3 до 7-ми років позбавлення волі. Слідство триває.