Експерти вважають, що альянс Авакова та Тимошенко з’явиться в українській політиці

Експерти вважають, що альянс Авакова та Тимошенко з’явиться в українській політиці

Аваков та Тимошенко скоріш за все об’єднають зусилля для досягнення спільної політичної мети, вважає політолог Олег Саакян.

Експерт надав свою власну оцінку шансам на повернення Арсена Авакова у велику публічну політику.

“Аваков – міністр і Аваков – публічний політик – це може бути два різних Авакова. Наявність або відсутність крісла часом дуже змінює політика. Судячи з інтерв’ю Авакова, для нього точка складання – не якась партія чи політичний слоган, а позиція державника, який стоїть над партіями. І тому він готовий у полі центризму взаємодіяти з різними гравцями та врівноважувати їх. Тут важлива роль Юлії Тимошенко. Адже в Україні, по суті, є лише дві партії у європейському розумінні – “Свобода” та “Батьківщина”. І Аваков, як і багато інших політиків – виходець із “Батьківщини”. У цій партії багато хто зростав до вищого рівня, але не міг скинути Тимошенко. Залишалося лише йти у самостійне політичне плавання”, – каже експерт.

Об’єднання зусиль Авакова та Тимошенко для досягнення нових політичних успіхів експерт вважає цілком реальним.

Він припустив, що зараз можливе нове об’єднання Авакова з Тимошенко.

“Аваков також дуже приємно відгукувався про Яценюка і прямо говорив, що бачить у ньому можливого союзника. Гадаю, пісочницю “Народного фронту” у тому чи іншому вигляді відновлять. І Тимошенко нікуди не зникне. А партійний ресурс дозволяє бути непотоплюваним, дозволяє мати ту основу, на яку ти можеш стати. Головна проблема Батьківщини – це старіння її виборців. Це виклик, який потрібно подолати. Але на наступних виборах ця проблема ще не позначиться. Аваков чудово це розуміє. А конфліктувати з Тимошенко в Україні дозволяли собі лише президенти”, – нагадує Олег Саакян.