“Таліби” вводять обмеження щодо жінок на телебаченні

“Таліби” вводять обмеження щодо жінок на телебаченні

В Афганістані адміністрація угруповання «Талібан» вирішила припинити показ художніх стрічок з жінками-акторками і зобов’язали тележурналісток носити хіджаб.

Адміністрація запровадила набір “релігійних принципів”, який складається з восьми пунктів. Такі нововведення було оприлюднено Міністерством сприяння доброчесності та запобігання пороку.

Міністерство також заборонило каналам транслювати фільми, комедійні та розважальні програми, які “ображають” або “принижують” окремих осіб або суперечать принципам тлумачення цим угрупованням ісламського законодавства та афганської культури.

Будь-які фільми або програми, що показують пророка Мухаммада або інших шанованих осіб, також заборонені цією директивою, так само як і програми, що демонструють чоловіків, не одягнених належним чином за стандартами угруповання.

“Це не обмеження свободи вираження поглядів, а кілька простих принципів”, – заявив речник міністерства Акеф Могаджер.

Організація Об’єднаних Націй і правозахисні групи заявили, що «Талібан» порушив свої обіцянки дозволити жінкам працювати, а дівчатам мати доступ до всіх рівнів освіти, і звинуватили нових правителів Афганістану у запровадженні «широких обмежень» проти ЗМІ і свободи слова.