Справа про середній палець: Лерос збирається в Європейський суд

Головна Сторінка » Справа про середній палець: Лерос збирається в Європейський суд

Київський апеляційний суд залишив запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання щодо народного депутата Гео Лероса.

Про це нардеп повідомив у вівторок.

Ідеться про підозру в хуліганстві за середній палець, який Лерос показав президенту Володимиру Зеленському у Верховній Раді.

“Судді пішли в дорадчу кімнату. Після дзвінка з Офіса Зеленського залишили мій запобіжний захід у силі.

З огляду на рішення апеляційного суду єдине, що в мене залишається, це звертатися до ЄСПЛ зі скаргою на порушення статей конвенції – застосування обмеження прав і свобод, з іншою метою, ніж і для якої було передбачено, а саме з метою політичного переслідування”, – написав нардеп у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вчинок Тищенка огидніший, але Коля – людина президента” – мережі гудуть про справу за середній палець Зеленському

4 листопада Лерос у Верховній Раді назвав президента Зеленського “головним зрадником”. Після цього нардепу вимкнули мікрофон. Депутат показав Зеленському середній палець.

11 листопада Лероса звинуватили в хуліганстві. Підозру вручили працівники Державного бюро розслідувань. Наступного дня вручили ще одну підозру за невиконання рішення суду, що набуло законної сили.

18 листопада нардепу обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.