Монастирський пообіцяв підвищення зарплати правоохоронцям із лютого

Головна Сторінка » Монастирський пообіцяв підвищення зарплати правоохоронцям із лютого

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський пообіцяв підвищення заробітних плат правоохоронцям з лютого 2022 року.

Про це він написав у Facebook.

“Належне грошове забезпечення працівників системи МВС було і є моїм пріоритетом з перших днів роботи на посаді міністра. Головний підхід підвищувати зарплати й виплати необхідно системно й планово, базуючись на досягненні конкретних результатів роботи”, – написав Монастирський

Він вказав, що президент Володимир Зеленський доручив Кабміну збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже 1 лютого.

Це стосується не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

“Кошти для такого підвищення заробітних плат нам вдалось отримати завдяки спецоперації “Акциз”. Її за моїм дорученням розпочато проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Це, за інформацією ДПС, тільки за два останні місяці 2021 року забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн”, – написав Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр внутрішніх справ розповів, як підняти зарплати патрульним

З лютого також планують відновити право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Раніше голова Нацполіції Ігор Клименко обіцяв підвищення зарплат поліцейським у січні 2022. Клименко казав, що Кабінет міністрів України виділив поліції гроші для поетапного підвищення грошового забезпечення поліцейським із цього місяця. Наступного підвищення слід чекати у квітні.