В Україні стартували багатонаціональні військові навчання “Три мечі-2021”

В Україні стартували багатонаціональні військові навчання “Три мечі-2021”

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині розпочались багатонаціональні військові навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького “Три мечі 2021”.

Як відзначили в Генштабі, мета операції – оцінити рівень навченості підпорядкованих підрозділів ЛитПолУкрБриг під час ведення дій в ході оборонної операції.

Учасники навчань тренуватимуться у плануванні та веденні наступальних оборонних дій, удосконалюватимуть взаємодію між підрозділами бригад в ході ведення бойових дій, підвищуватимуть взаємосумісність з підрозділами ЗС держав-членів НАТО.

Від Збройних Сил України участь у навчаннях візьмуть військові Десантно-штурмових військ, група авіаційної підтримки та військова поліція. Від ЗС Республіки Польща – представники механізованої бригади Сухопутних військ, від ЗС Литовської Республіки – військова поліція, а також спостерігачі від ЗС США. Загальна кількість учасників навчань – понад 1200 військовослужбовців та понад 200 бойових машин.

Навчання матимуть чотири фази та закінчиться 31 липня.