Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили російські кораблі

Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили російські кораблі

На ранок 22 березня у Чорному морі збільшилася кількість російських кораблів на бойовому чергуванні.

Серед 13 суден є два надводних ракетоносії. Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини”.

“Корабельне угруповання знову нарощене. Наростивши таку присутність вогневого ураження, вони на цьому поки зупинилися. Щодо надводних ракетоносіїв, то їхнє спорядження може сягати до 16 ракет”, додала Гуменюк.

Вона наголосила, що рівень ракетної небезпеки залишається досить високим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові повідомили деталі нічної російської атаки по Україні

Гуменюк зауважила, що в ніч на 22 березня окупанти атакували Україну з повітря. При цьому не застосовували морське базування ракет. На думку речниці, це може свідчити про початок суттєвої економії ворогом морських ракет та високоточної зброї.

Також обраною тактикою противник намагається зменшити зосередженість сил протиповітряної оборони.

“Вони зараз намагаються використовувати тактику, коли спочатку ввечері йде атака на південний регіон за допомогою авіації, пізніше серед ночі атака “Шахедами” по інших регіонах, по північній, північно-східній частині України”, пояснила Гуменюк.

У ніч на 22 березня війська РФ завдали масованого удару іранськими дронами Shahed. Вибухи лунали у низці регіонів. 16 дронів із 21 запущених ворогом Україна знищила, повідомив Генштаб.

Зокрема, сили протиповітряної оборони збили всі безпілотники в повітряному просторі навколо Києва, заявила місцева влада.

Через нічну атаку дронами на Київщині загинули щонайменше троє людей, ще семеро отримали поранення, повідомили в ОВА. Загарбники вдарили по гуртожитку у місті Ржищів.

Три ворожі безпілотники збила ППО на Житомирщині. Пошкоджений один з об’єктів інфраструктури. Постраждалих серед людей немає, за даними ОВА.