Коли Росія відчує нестачу танків – аналітики зробили прогноз

Коли Росія відчує нестачу танків – аналітики зробили прогноз

Росія вивезла зі сховищ від 25 до 40% своїх танкових стратегічних резервів, залежно від моделі.

До такого висновку дійшли дослідники, проаналізувавши супутникові знімки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, старший науковий співробітник програми “Росія і Євразія” Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот зазначила, що Росія, швидше за все, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку. Водночас на складах все ще зберігається “гірша” і “непридатна до експлуатації”.

“Залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років, якщо Росія збереже нинішній темп операцій”, – зазначила експертка.

Водночас аналітики ISW стверджують, що не можуть самостійно перевірити ці дані.

Військові експерти зауважують, що звіти про “виробництво” російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені і модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Це свідчить про те, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва.

“Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо нинішні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин залишиться незмінним”, – йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 10 березня склали 424 060 осіб. Протягом минулої доби знищено та поранено ще 900 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу Росія також втратила 19 танків та 27 бойових броньованих машин. Загалом після повномасштабного вторгнення знищено 6731 російський танк.