Telegram передаватиме IP-адреси та номери телефонів порушників конфіденційності

Telegram передаватиме IP-адреси та номери телефонів порушників конфіденційності

Telegram, відомий своєю політикою конфіденційності, оголосив про нові заходи співпраці з правоохоронними органами. Тепер, якщо користувачі порушуватимуть політику конфіденційності платформи, Telegram передаватиме їхні IP-адреси та номери телефонів на запит правоохоронців. Це суттєва зміна політики компанії, оскільки раніше месенджер був відомий своєю стійкою позицією щодо захисту приватності даних.

Також було повідомлено про покращення алгоритмів пошуку в Telegram: весь контент, який порушує правила платформи, видаляється з результатів пошуку, а нова система контролю базується на штучному інтелекті.

Це нововведення насамперед загрожує користувачам, які використовують платформу для незаконної діяльності або порушують правила Telegram. Враховуючи, що Telegram часто використовувався активістами, журналістами, а також для обміну інформацією в умовах політичних криз, це викликає занепокоєння щодо можливих зловживань державними структурами в авторитарних країнах. Можливість передачі IP-адрес і телефонних номерів може бути використана для ідентифікації та переслідування користувачів, особливо в країнах, де уряди обмежують свободу слова.

Однак, Павло Дуров заявив, що ці заходи направлені тільки на користувачів, які порушують політику конфіденційності, а не на звичайних користувачів платформи.