Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині

Військові КНДР намагалися втекти з позицій на Курщині

18 військовослужбовців Північної Кореї намагались втекти з позицій російських військ на Курщині.

Вони були затримані росіянами на Брянщині, повідомляє “Укрінформ” посилаючись на військову розвідку.

Зазначається, що військові з КНДР, які намагалися втекти з позицій на Курщині, можуть бути задіяні в штурмових діях проти ЗСУ.

“18 військовослужбовців Північної Кореї, які здійснили спробу втечі з позицій російських окупаційних військ у Курській області, були затримані росіянами в Комарицькому районі Брянської області”, – повідомляють у ГУР.

За наявною інформацією, близько 40 військових інструкторів з Північної Кореї разом з пів сотнею російських окупантів перебували на позиціях у лісі в районі Колячек Хомутовського району Курської області.

“Встановлено, що північнокорейці здійснювали навчання військовослужбовців зс РФ з використання повітряних куль у військових цілях. Натомість військовослужбовці зс РФ навчали представників Північної Кореї веденню сучасного піхотного бою з використанням досвіду так званої СВО”, – зазначають у розвідці.

Крім того, у ГУР додали, що після закінчення курсу навчання військовослужбовців Північної Кореї залишили в лісовому масиві в районі Колячек Хомутовського району на кілька днів без продуктів харчування та без вказівок щодо подальших планів та намірів.

“14 жовтня частина північнокорейців вирішили самовільно залишити позиції з метою пошуку командування зс РФ. За дві доби, 16 жовтня зниклі з позицій військовослужбовці були знайдені та затримані російськими окупантами. Відстань від місця втечі становила близько 60 кілометрів”, – зауважили в джерелах.

Відомо, що на даний момент усі 40 військових КНДР, які перебували на позиціях у Хомутовському районі, переміщені у Льговський район Курської області для подальшого задіяння у штурмових діях на Курщині.

Перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг Кюн закликав Зінов’єва вивести солдатів КНДР з Росії, де вони готуються до відправки в Україну. Він заявив, що допомога Пхеньяну у російській агресії проти України порушує резолюції та Статут ООН.

Російське посольство не коментує ситуацію.

Південнокорейське міністерство тим часом заявляє, що Зінов’єв пообіцяв Кіму передати повідомлення Москві.