Гуляк призначений новим генеральним директором Укроборонпрому

Гуляк призначений новим генеральним директором Укроборонпрому

Наглядова рада АТ “Українська оборонна промисловість” призначила Олега Гуляка новим генеральним директором.

Він має досвід роботи в Міністерстві оборони та керівництва логістикою ЗСУ, повідомляє Укроборонпром.

Міністр стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін зазначив, що Гуляк добре обізнаний з потребами війська та є досвідченим керівником.

“Головними завданнями для нього є збільшення виробництва, завершення реформи державного сектору ОПК та побудова антикорупційної інфраструктури”, – сказав Сметанін.

Призначення Гуляка відбулося після ретельного пошуку та оцінки кандидатів, що проводила міжнародна компанія Odgers Berndtson. Серед понад 20 кандидатів до фінального списку потрапили троє, з якими Наглядова рада провела співбесіду. До процесу були залучені представники посольств США, Великої Британії та Німеччини.

Голова наглядової ради “Укроборонпрому” Давід Ломджарія підкреслив важливість того, що компанію очолив професіонал з досвідом у Міноборони та логістиці ЗСУ.

“Він чудово розуміє, що потрібно для Сил оборони України. Це ініціативний, відповідальний та ефективний лідер”, – зауважив Ломджарія.

Гуляк висловив вдячність за довіру.

“Наша робота є надважливою для перемоги. Попереду багато завдань і викликів, але я впевнений, що разом з командою ми досягнемо необхідних результатів”, – підсумував він.

Нещодавно у Києві відбувся другий Міжнародний форум оборонних індустрій. Участь у ньому 168 іноземних оборонно-промислових компаній з 30 країн світу свідчить про значний інтерес до України. І як до ринку, і як до партнера для спільних розробок. Відомо, що під час заходу американська DM Holding Company підписала угоду з АТ “Укроборонпром” про виробництво в Україні боєприпасів та спеціальної хімії.

Загалом, на програму “Українське оборонне виробництво” американці обіцяють залучити інвестиції у розмірі $2 млрд як частину допомоги Україні на суму $61 млрд, схваленої у квітні.