Лукашенко сказав, чому не підтримав Україну у війні проти РФ

Головна Сторінка » Лукашенко сказав, чому не підтримав Україну у війні проти РФ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Київ нібито вороже поводився щодо Мінська до повномасштабного вторгнення.

Мовляв, саме тому Білорусь підтримує Росію у війні, розповів він у інтерв’ю BBC.

“Україна запровадила санкції проти Білорусі раніше за англосаксів, а також заборонила польоти білоруських цивільних літаків через територію України”, – сказав він.

Лукашенко також звинуватив Україну в тому, що вона нібито захопила рухомі склади з мінеральними добривами, а також начебто арештувала 75 великовантажів разом із людьми.

“Мені довелося проводити спецоперацію, щоб звільнити хлопців, яких вони заарештували. А п’ятьох людей вони вбили та розчленували, щоб ми не зрозуміли, як ті загинули. І ви хочете сказати, що я в обіймах із Володимиром Зеленським у цей час мав бути? Росія – наш союзник. Я підтримував і буду підтримувати РФ стільки, скільки їй потрібно. Точно так, як ви заявляєте, що будете підтримувати Україну”, – наголосив самопроголошений президент Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі готуються до нових президентських виборів: Москва пообіцяла “допомогти” силовиками

Лукашенко додав, що Білорусь нібито не надавала своєї території для Росії, аби вона звідси нападала на Україну.

“Перед початком усього Росія проводила військові навчання у Білорусі, але потім почала їх виводити. Тому війська йшли вздовж українського кордону. Частину військ у якийсь період спровокували, а я в цьому переконаний, а Володимир Путін завернув на Київ. Чому так сталося? Запитайте в Зеленського”, – зазначив він.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче брати участь у переговорах щодо встановлення миру в Україні. Він вважає, що війна в Україні є проблемою і Білорусі.