Арестович констатував, що переговори по Донбасу фактично заблоковані

Арестович констатував, що переговори по Донбасу фактично заблоковані

Росія в черговий раз зірвала роботу гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі. Президент Росії Володимир Путін спочатку надає певні гарантії, а потім дає зовсім інші команди своїм виконавцям.


Про це повідомляє портал “Україна 24”.

“ДНР” і “ЛНР” не є суб’єктами переговорів, все вирішують в Кремлі. Справа в тому, що нові представники ОБСЄ жваво взялися за справу і виникла певна надія, що переговори по взаімодержанним особам просунуться вперед.

Також ситуація складалася так, що технічні умови відкриття КПВВ “Щастя” і “Золоте”, розблокування з російської сторони має бути виконано на днях. Російська сторона постійно висуває все нові і нові умови. Я так бачу, що вони не хочуть брати на себе відповідальність за черговий зрив “, – заявив Арестович.

З огляду на результати виконання паризького саміту, Путін надає певні гарантії, а потім дає інші команди своїм виконавцям. Тому що з жовтня минулого року робота ТКГ фактично заблокована. Після двох обмінів, після частині виконання домовленостей. І політика Росії полягає в тому, що вони послідовно проводять лінію, що вони не є стороною конфлікту, а є посередниками – як Франція і Німеччина, а Україна повинна вести прямі переговори з “ДНР” і “ЛНР” – зазначив радник в ТКГ.