Слідча комісія Ради щодо ПВК “Вагнера” ​​взяла паузу у своїх засіданнях

Слідча комісія Ради щодо ПВК “Вагнера” ​​взяла паузу у своїх засіданнях

Тимчасова слідча комісія ВРУ, яка розглядає справу “вагнерівців”, вирішила взяти паузу у своїх засіданнях.

Про це на брифінгу в комітетах ВРУ сказала народна депутатка “Слуги народу”, голова комісії Мар’яна Безугла.

“Нинішнє засідання закрите. Але це не означає, що закрита робота ТСК. Ми продовжуємо – будуть додаткові заслуховування окремих свідків, опрацювання матеріалів, парламентський контроль над тим, як відбувається розслідування у правоохоронних органах, буде публікація матеріалів, які не є секретними, на сайті комісії”, – підкреслила вона.

За словами нардепки, наступне засідання планують провести через тиждень, оскільки до цього комісія опрацьовуватиме отриману інформацію. Безугла підтвердила, що сьогодні ТСК заслухала ексголову ГУР МО Василя Бурбу. “Ми взяли до уваги всі ті свідчення, які він вважав за доцільне надати Тимчасовій слідчій комісії. Вони були запротокольовані і залучені до матеріалів ТСК”, – пояснила “слуга народу”. 

Вона зазначила, що всі деталі допиту Бурби є закритими. Відповідаючи на запитання, чому його допитували не в комітетах, голова комісії заявила, що такі дії були зроблені через депутатів від опозиції.

“Один раз приходять одні народні депутати, наступного разу – інші. Не будучи членами ТСК, вони вимагають участі. Ми ж повинні гарантувати безпечний режим, убезпечити себе від “зливів”. Ми пам’ятаємо, що ми – країна фактично у війні, що є агресія РФ. Має бути відповідне приміщення. А минулого разу через присутність сторонніх осіб приміщення потребувало додаткової перевірки. Тому було прийнято рішення знайти інші технічні можливості, і ми провели виїзне засідання ТСК”, – додала політик.