Національні Гвардії України та США підписали спільний меморандум

Національні Гвардії України та США підписали спільний меморандум

Національна гвардія Каліфорнії та Національна гвардія України поглибили двосторонню співпрацю, уклавши меморандум про співпрацю.

Про це повідомила прес-служба Нацгвардії.

“У Міністерстві внутрішніх справ Національна гвардія підписала двосторонній документ про співпрацю з Національною гвардією Каліфорнії. Від української сторони меморандум підписав командувач Національної гвардії України Микола Балан, від американської сторони – командувач Національної гвардії Каліфорнії Девід Болдвін”, – йдеться у повідомленні.

Основними напрямами розвитку відомства визначили розвиток інфраструктури Міжнародного міжвідомчого центру підготовки підрозділів НГУ, проведення спільних навчань представників НГУ та ЗС США, підготовки інструкторського та сержантського складу НГУ інструкторами ЗС США, використання авіації у підрозділах реагування на надзвичайні ситуації, розробка доктринальних документів Національної гвардії України, розвиток системи мовної підготовки у Національній гвардії України, розвитку стратегічних комунікацій Нацгвардії України

“У рамках участі НГУ в МНБ спільно з Національною гвардією штату Каліфорнія НГУ отримала міжнародну технічну допомогу на суму близько $78 млн. США. Зокрема, засоби радіо та супутникового зв’язку, медичне майно та обладнання, оптичні прилади, інженерне обладнання, системи розвідки цілей, безпілотні літальні апарати”, – додали у прес-службі відомства.