Лукашенко відповів на заяви Зеленського про загрози для України навчань “Захід 2021”

Лукашенко відповів на заяви Зеленського про загрози для України навчань “Захід 2021”

Президент Білорусі вказав на те, що ці маневри носили виключно оборонний характер.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в межах коментаря, присвяченого російсько-білоруським військовим навчання “Захід-2021”, відповів на заяви президента України Володимира Зеленського, які той робив перед початком цих маневрів.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

За словами Лукашенка, ці навчання носили виключно оборонний характер і не представляли загрозу для сусідніх країн. Для спостереження за маневрами запрошувалися міжнародні спостерігачі, що, за словами лідера Білорусі, не завадило деяким країнам ЄС і Україні заявляти про ризики спільних російсько-білоруських військових заходів.

“Український президент взагалі договорився до того, що на білорусько-російських навчаннях відпрацьовуватимуться варіанти захоплення Києва, Одеси, Харкова”,- нагадав Лукашенко.

Президент Білорусі акцентував увагу на тому, що при цьому Україна сама регулярно бере участь у навчаннях НАТО, а маневри за участю військових США проводяться на її території.

“Ми хоч проводимо свої навчання там, де ми розташовані. А американці за тисячі кілометрів приїхали в Україну проводити навчання, нібито теж оборонні. Від кого вони там обороняються?” – сказав президент Білорусі.