Сесійну залу Верховної Ради переобладнають влітку 2022

Сесійну залу Верховної Ради переобладнають влітку 2022

Влітку 2022 на сесійну залу Верхової Ради та обладнання для голосування очкує велике оновлення.

Про це повідомив очільник парламенту Руслан Стефанчук.

“Ми з колегами наразі працюємо над змінами законодавства про парламентське право, які передбачатимуть, зокрема, питання, пов’язані з технічним забезпеченням Верховної Ради. Ми запланували й дуже хочемо технічно переобладнати залу засідань Верховної Ради, але розуміємо, що це можна зробити тільки впродовж тривалого канікулярного періоду. Думаю, що влітку це питання може бути вирішене. Якщо буде згода в залі, то ми обов’язково маємо здійснити переобладнання зали, передусім технологічно, а потім – і робочих місць депутатів”, – сказав спікер в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, оновлені робочі місця нардепів будуть обладнані “і комп’ютерами, і розетками, і wifi-модулями, і електронними пристроями для голосування”.

“До того ж, система голосування буде такою, що не лише реагує на тепло, – як це є нині. Поки що ми визначаємося, чи буде це Face ID (сканер 3D-форм обличчя, розроблений компанією Apple, – ІФ), або ж система працюватиме за відбитком пальця. Тому що тепловий не є індивідуалізуючою ознакою”, – додав Стефанчук.