Зеленський “втрачає” Трампа

Зеленський “втрачає” Трампа

Під час мітингу в Пенсильванії Дональд Трамп заявив, що український президент Володимир Зеленський активно підтримує демократів на прийдешніх виборах у США. На думку Трампа, Зеленський “є найкращим продавцем в історії”, адже під час кожного візиту до іншої країни він повертається з багатомільярдною фінансовою допомогою для України. Трамп також натякнув, що Зеленський зацікавлений у перемозі віцепрезидентки Камали Гарріс на виборах.

Ці заяви викликають питання щодо майбутніх відносин між Україною та США, особливо якщо Трамп повернеться до влади. Колишній президент стверджує, що працюватиме над мирним планом для України, але знову не надав жодних деталей.

Зеленський наразі не прокоментував ці звинувачення, проте політична ситуація в США може суттєво вплинути на подальшу військову та фінансову підтримку України. Водночас деякі союзники Трампа впевнені, що лише він зможе досягти угоди з путіним, припинивши війну між росією та Україною.

Що це означає для Зеленського?
Якщо Трамп повернеться на пост президента США, існує ризик послаблення підтримки України з боку Вашингтона. Це змушує українську владу шукати нові шляхи зміцнення відносин з іншими західними союзниками.