Знаходили тіла з відрізаними шматками м’яса: у ГУР розповіли моторошні деталі звільнення заводу у Вовчанську

Протягом чотирьох місяців блокади Вовчанського агрегатного заводу загарбникам, які там перебували, харчі, воду та боєкомплект доправляли дронами.

Це зумовило “тотальний голоду і спрагу”, розповів в інтерв’ю LIGA.net командир підрозділу “Стугна” у складі Спецпідрозділу Тимура ГУР на псевдо “Лінукс”.

Полонені окупанти кажуть, що їхні командири зі складу російського спецпідрозділу тримали дисципліну тотальним страхом, насиллям і вбивствами. Зокрема, двох російських солдатів командири застрелили за кілька днів до повного звільнення заводу, бо їм здалось, що ті “ковтнули з пляшки більше води, ніж їм було дозволено”.

Подробиці, які розповіли полонені, “Лінукс” називає моторошними. За його словами, кілька поранених росіян застрелились через те, що довго не отримували медичної допомоги і їх стан погіршувався.

“Голод на заводі сягнув такого рівня, що росіяни вбили і зʼїли кілька собак, які бродили навколо. Зі слів полонених, у них були ідеї з’їсти печінку вбитих російських солдатів. Є підозра, що так вони і зробили, оскільки на тілах померлих росіян, які ми побачили, було помічено відрізані шматки мʼяса та різних органів. Я розумію, як це звучить, але це те, що ми бачили”, – розповів “Лінукс”.

Підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу у Харківській області і знищили російських окупантів в усіх будівлях підприємства.

Близько двох десятків загарбників взяли у полон.