Група DCH сплатила понад 1,65 млрд грн податків за 9 місяців 2024 року

Група DCH сплатила понад 1,65 млрд грн податків за 9 місяців 2024 року

На тлі падіння промислового виробництва, відтоку професійних кадрів та економічної кризи, що розвивається, компанії групи DCH за підсумками дев’яти місяців 2024 року сплатили понад 1,65 млрд грн податкових платежів, збільшивши відрахування у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 14,5 %, або 210 млн грн. Загальна сума податків, сплачених компаніями групи DCH з початку повномасштабного вторгнення рф, сягнула майже 5,5 млрд грн

Основний приріст у сплаті податків у порівнянні з 9 місяцями 2023 забезпечили наступні бізнеси: АТ «Банк Кредит Дніпро» – на 95 млн грн, «Харківський тракторний завод» – на 32 млн грн,страхова компанія «ОРАНТА» – на 70 млн грн. У складні для країни та бізнесу часи компанії Групи продовжують працювати та сплачувати податки, забезпечувати роботою та надавати соціальну допомогу своїм робітникам.

ДМЗ у січні-вересні 2024 року скоротив виробництво металопрокату на 56,9 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виробництво металургійного коксу скоротилось на 0,4 %. У квітні поточного року ДМЗ успішно пройшов інспекцію системи заводського виробничого контролю гарячекатаного прокату, що дозволяє виробляти металопрокат для європейського ринку. Нещодавно завод пройшов незалежний верифікаційний аудит звіту щодо викидів парникових газів за 2023 рік.

За 9 місяців поточного року рудник «Суха Балка» ввів в експлуатацію 8 нових блоків із загальними запасами 906 тис. тонн рудної сировини. 

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України Харківський Тракторний Завод опинився в зоні бойових дій. Територія заводу піддається постійним обстрілам. Незважаючи на це, ХТЗ продовжує підтримувати виробництво, електро-, газо- та водопостачання заводу та району міста, ведеться виробництво техніки для сільського господарства та критичної інфраструктури країни.

У червні поточного року Банк Кредит Дніпро разом з Незалежною асоціацією банків України та 18-ма найбільшими комерційними банками підписали меморандум банківського кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури, що продиктоване стратегічною потребою країни у забезпеченні енергетичної незалежності.

У серпні РА «Стандарт-Рейтинг» підтвердило Банку Кредит Дніпро довгостроковий кредитний рейтинг на рівні uaААА (найвища кредитоспроможність) за національною шкалою. Також, Банк Кредит Дніпро потрапив у ТОП-5 банків України за об’ємами виданих кредитів в рамках програми доступного іпотечного кредитування єОселя та посів лідерську позицію серед недержавних банків.

Кредитний рейтинг страхової компанії «ІНГО» зберігся на рівні uaAA, з прогнозом «у розвитку». Кредитний рейтинг страхової компанії «ОРАНТА» був підтверджений на рівні uaA з прогнозом «у розвитку».

Значним викликом для виробничих підприємств наразі є відтік кадрів, пов’язаний, зокрема, із мобілізацією персоналу. З початку війни до лав ЗСУ доєдналися 465 співробітників Суха Балка та 268 робітників Дніпровського металургійного заводу. Свій відбиток накладають і періодичні відключення електропостачання, коли підприємства мають знижувати або повністю зупиняти виробництво.

На сьогодні кількість персоналу групи DCH сягає більш ніж 7 600 людей. 912 співробітників Групи наразі служать у Збройних Силах України. 55 із тих, хто доєднався до лав ЗСУ, на жаль, загинули.

Довідка

DCH Investment Management – фінансово-промислова група компаній, яка керує інвестиціями у видобуток руди та металургію, машинобудування, нерухомість, страхування, банківський та готельний бізнес. Має багаторічний досвід ефективного інвестування в Україні.