Мосійчук передбачає наявність компромата на Зеленського

Мосійчук передбачає наявність компромата на Зеленського

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук покинув територію України та постійно змінює місце перебування заради особистої безпеки.

Про це екс-нардеп повідомив українські ЗМІ.

Замах на Ігора Мосійчук стався чотири роки тому біля офісу телеканалу “Еспресо”, тоді поруч з політиком вибухнув замінований автомобіль.

Після приходу до влади Володимира Зеленського розслідування було фактично заблоковано.

У 2018 році з Мосійчуком зв’язався Рамзана Кадирова з Чечні Маміхан Умаров (Анзор), який проживав тоді у Відні. Його вдалося допитати тодішньому слідчому МВС Андрію Небитову. За результатами цих показань, зазначає екснардеп, СБУ почала “контррозвідувальну гру” – Умаров “погодився” знайти кілера для вбивства Мосійчука. Політик зазначив, що замовником виступив соратник глави Чечні Рамзана Кадирова, депутат Держдуми Адам Делімханов, а як виконавця “наймали” Олега Ширяєва. 

У 2019 році всю слідчу группу раптово звільнили, а оперативного працівника перевели в Краматорськ. Умарова було вбито у Відні.

Мосійчук звернув увагу на те, що в 2014 році “Квартал 95” невдало пожартував про Рамзана Кадирова. Тому у голови Чечні може бути компромат на Володимира Зеленського. Непрямими свідоцтвами наявності у голови Чечні способів впливу на Зеленського екснардеп вважає збільшення кількості кадировців в Україні, а також те, що підозрювані в п’яти замовних вбивствах – зокрема Аміни Окуєвої – перебувають під домашнім арештом.